fredag 1 april 2016

Glödhett del 3

Vi bestämmer oss för att flytta oss ca en kilometer in på grundare vatten i anslutning till hårdare botten. Svettiga som två grekiska taxichaufförer i rusningstrafik hade vi fått i alla spön på den nya platsen. Direkt tände vi grillen och tog två öl till. Det dröjde en timme innan första fället kom, Vi hade höga förhoppningar om gös men upp kom ännu en gäddsnipa.
Vi landar ett tiotal gäddor på kort tid innan det äntligen hugger en gös på ca 4 kg. Glädjen blir stor och ett flertal öl dricks för att fira detta. I skymningen får Christian ett klockrent gösfäll och smyger fram och krokar en tyngre fisk, 5450gram gös. Detta leder till att vi dricker upp resten av ölen i solnedgången och bara njuter av livet.
Vid 22 tiden plingar det plötsligt till i kolmörkret, återigen på Christians spö, stor fisk och tung drill. Upp kommer gös på 5800 gram! Efter detta lägger vi oss i karpstolarna och slumrar lite. Plötsligt plingar det till, Vi lyser mot hålet och ser att spö och vippa är borta. Måste ha fryst i rullen så fisken slet ner hela skiten under isen. Somnar om och helt plötsligt hugger det igen klockan 3 på natten. Jag krokar en brutal fisk och är säker på storgös. Döm om min förvåning när en stor gäddskalle uppenbarar sig i hålet. I ren ilska kör jag in näven i gälarna och sliter upp den. 6920 gram och en helt ok bonusfisk iaf. I gryningen börjar det hugga som satan, mängder med gädda, men när vi gett upp Hoppet om fler gösar levererar Christian återigen med en grym Hangös på 6350 gram, 84 cm! Lyckan är total. Våran idiotsatsning hade lyckats.
Vi fick bryta fisket vid 14 på lördagen då betesfisken tog slut. Vi gjorde åt 90 Mört på lite mer än ett dygn, det sjukaste ismetet Vi varit med om hittills :)