lördag 29 augusti 2015

Borre

Tog med Micke på jobbet ut en sväng på lite abborrfiske. Valde ett lätt vatten för garanterad fångst. Började på ett litet stengrund och får en på 40 cm på första kastet. Vi landar nån till i mindre storlek innan vi åker vidare mot ett ställe som brukar ge både gös och abborre. Landar gös i dom fyra första kasten, slutar med 19 gösar upp, största på 75 cm. Abborrfisket är rätt segt med enstaka ströfiskar. Vi landar ett 30-tal med en 38 cm i topp. Allt som allt en lyckad dag :)

söndag 23 augusti 2015

Sarv

Har påbörjat min höstsatsning efter sarv, vårfisket gick ju åt helvete fullständigt. Två pass hittills och fem landade fiskar med en toppfisk på 820g. Förhoppningsvis kommer det nån större nu framöver. Flötmete med bröd har funkat bäst hittills.

lördag 22 augusti 2015

Ruda

Körde ett pass efter ruda för ett tag sen. Mycket aktivitet direkt och jag tappar en ruda efter 10 minuter. Till slut krokar jag en fisk till och det är en ruda på 790g och 34 cm. Alltid en seger när man landar en ruda. Den svåraste fisken enligt mig!

torsdag 20 augusti 2015

Gösfiske

Körde ett göspass för ett tag sen. Varierade lite mellan spinnfiske och vertikalfiske. Började med att spinnfiska lite på ett ställe där det nästan alltid står mycket smågös. Hade ett riktigt race och landade 16 gösar på en timme i vikter mellan 0,7-2,5 kilo. Löjligt kul på den lätta utrustningen :). Efter detta gav jag mig ut på djupet för att leta större gös. Första timmarna är sega men plötsligt börjar det dyka upp fina ekon precis innan skymningen. Lyckas landa två fina och tappa en i samma storlek på en halvtimme innan det dog av igen.
Gösarna vägde 4920 och 4880, längden va 83 respektive 80 cm.