lördag 28 september 2013

Knäckt spö, svordomar och apatiska gösar

Va ute på ett prickskytte ihop med Christian idag. Kom ut på sjön vid 9 och hittar en hel del fisk direkt. Första hugget kom på en Westin 8 tums i färgen Old gold men vid Mothugget går mitt Veritas spö av! Fick en smärre chock, trodde det var bra kvalité på det relativt dyra spöt. Kan ju iofs va ett måndags ex också. Får bli en tur in till Kurres i veckan.
Vi fick turas om med Christians spö resten av dagen men det enda som hände va två missade hugg till. Nästan all fisk Vi hittade stod helt apatisk på 8-10 meter och tjurade. Känns som att nordanvinden som legat på nu i några dagar har ödelagt fisket. Blir nya tag nästa söndag.

torsdag 26 september 2013

Taggad till tusen

Efter ett längre uppehåll från det pelagiska gösfisket är det äntligen dags för ett heldagspass på lördag. Har fått rapporter om att fisket börjar komma igång igen efter en trög period så jag har goda förhoppningar. Återkommer med en rapport efter fisket.

söndag 22 september 2013

Borrefiske

Jag och Johan Karlsson körde ett eftermiddagspass på ett nytt vatten. Vi körde två spön var med flötmete och som bete hade vi sarv och mört på ca 6-12 cm. På andra ankringen hittar vi lite fisk och kan landa några abborrar var. Totalt landar vi 6 st och bommar några napp under en kort huggperiod. Största fick Johan på 960g, 40 cm. Min största vägde runt halvkilot. Kändes lite småhett så det lär bli fler pass där.

fredag 13 september 2013

Dropshot

Jag och Dan åkte ut några timmar på munksjön och fiskade lite borre idag. Jag körde dropshot och det nappade på bra periodvis. Dan körde med lipless crankbait och fick bra med fisk också. Totalt blev det ett 50-tal abborrar, en gös och 4 gäddor. Nån abborre runt halvkilot som störst, gösen och gäddorna va det ingen vidare storlek på. Riktigt kul fiske med fiskkontakter i nästan varje kast. Har mycket mindre fisketid nu när man har barn och då blir det viktigt att landa fisk när man väl kommer ut. Det blir mindre nötande efter stor fisk framöver och mer rent nöjesfiske :)