måndag 29 juli 2013

Gösfestivalen

Jag och Christian ställde som vanligt upp i gösfestivalen. Vi valde att åka 9 kilometer från starten för att fiska i en fin djupbrant. Vi hade både löja och mört med oss men det va stora problem att hålla betesfisken levande i värmen. Vi landade ca 12 gösar på kvällen varav 4 godkända. Hade en lite finare fisk som släppte precis vid håven. På morgonen hade vi bara död betesfisk kvar och vi landar 3 för små. Efter 6 så var det stendött så vi avbröt fisket och vilade lite innan invägningen. Vi skrapade ihop 206 cm gös och det räckte till en fin 6:e plats. Om vi inte hade bommat så mycket fisk hade det blivit pallplats. Revansch nästa år.

söndag 14 juli 2013

Ryggskott

Har fått ett riktigt elakt ryggskott så allt planerat fiske är inställt. Om två veckor är det iaf dags för gösfestivalen. Se om vi kan förbättra vår 7:e plats sen förra gången.

måndag 8 juli 2013

Helgens fiske

Körde ett pelagiskt fiske på lördagen. Trots finväder och högtryck så var det trögt. Började bra när första fisken jag släppte på högg direkt. Ca 2 kilo. Efter det blev det ett evigt letande, plötsligt hittar jag ett område med fisk. Nöter på lite och lyckas landa tre fiskar på en 10 tums fin-s. Inga giganter men skapliga gösar mellan 3-4 kilo. Landar två gösar till innan det är dags för hemfärd.

På söndagen har jag med mig min bror ut. Visar honom grunderna till bottenvertikal men tyvärr är gösarna supertröga. Vi landar 7 fiskar med två 1,5 kilos som störst.

onsdag 3 juli 2013

Gryningsräd

Va ute på ett morgonfiske idag, trailade i båten vid 04. Det var helt vindstilla och 4 grader i luften. Hittar flera fina ekon direkt, första fisken jag släpper på står på 8 meters djup över 21 meter. Den stiger direkt och slaktar 10 tums jiggen. Det var en skaplig gös på 79 cm, vägde den aldrig men runt 4 kilo nånstans. Landade totalt 6 gösar och bommade ett gäng hugg under två intensiva timmar. Efter klockan 7 var alla gösar som bortblåsta, dom få jag hittar vägrar hugga så jag åker hem redan vid 11 snåret ganska nöjd ändå.