lördag 27 april 2013

Pelagisk premiär

Va ute några timmar på munksjön för att testa ekolod och nya vertikalsetet. Hittar direkt ett fint eko på 3 meter. Fisken hugger direkt, en gädda på ca 4 kilo. Efter det blir det tvärstopp. Alla ekon står som fastfrusna på 8-9 meter, testar olika jiggar, färger o doftmedel utan respons. Efter nån timme hittar jag en fisk på 4 meter, återigen ett blixthugg men tyvärr klev den av. Kändes som en gös iaf. Det var allt som hände detta passet.

måndag 15 april 2013

Sista isen

Vi va ute på ralången en sväng både lördag o söndag. Fisket var sjukt trögt. En gädda och 4 missade göshugg va allt som hände trots perfekta förhållanden. Isen var 30 cm och förvånansvärt stabil. Nu blir det till att ladda om inför öppet vatten. Blir nån veckas uppehåll från fisket nu, nästa planerade fiske blir på Krön den 3-5 maj. Eventuellt kan det bli nåt kort kvällspass efter sarv innan dess.

tisdag 2 april 2013

Bonusabborrar

Igår körde vi ett riktigt dräparpass på ralången. Åkte från stan vid 6 och va hemma igen 21:00. Det nappade på bra hela morgonen men efter lunch dog det ut totalt. Jag landade 3 gäddor och en fin abborre på 1120g. Christian tog 4 gäddor och en borre på 710g. Våra första bonusabborrar på ismete. Vi hade ganska många göskontakter men ingen landad, Christian va närmast med en kilosgös som släppte i hålet.